В сумському “Університеті третього віку” розпочався навчальний рік

03.10.2023

З 2011 року у Сумах розпочав свою роботу “Університет третього віку”. За цей період його слухачами стали понад п’ятсот пенсіонерів. За словами директорки закладу Інни Галіченко, для людей старшого віку це унікальна можливість отримати нові знання та крокувати в ногу з часом.

Цього року на навчання записалися 30 нових студентів, – розповіла директорка КУ Центр Берегиня” Інна Галіченко.

Ольга Василівна каже: тут люди поважного віку знаходять спілкування, можуть навчатися, займатися спортом та опановувати сучасні технології. Жінка відвідує заняття 11 років. “Це наше все: починаючи від стрижки і закінчуючи соц.таксі. Університет ви називаєте, а для мене — це допомога у вивченні ПК, сучасного телефона, без якого ніяк. В спілкування, і вислухають, і підкажуть, і допоможуть”, — ділиться жінка.

А для Олександра Романовича цей навчальний рік в університеті перший, щоправда, не в ролі студента. “Буду викладати правові дисципліни, починаючи від конституції і закінчуючи сімейними, трудовими та цивільними”, — говорить чоловік.

Навчальна програма складається з 12 предметів. Іспитів і сесій тут немає, втім, по закінченні університету третього віку випускникам видають сертифікати, розповіла директорка комунальної установи центру “Берегиня” Інна Галіченко:

“Кожен курс у нас щось змінює. Люди залишаються, вони переходять з одного року в наступний. Минулого року навчання закінчили 365 осіб. Ми повністю обновили базу, завдяки ПРООН і ми маємо охопити більшу кількість людей. Ми націлені на виїзди, як по бібліотеках на окраїнах міста, а також нашим старостинським округам, які треба охоплювати”.

Перший семестр навчання триватиме з вересня по грудень, а другий — з січня по травень. Щоб стати студентами “Університету третього віку”, потрібно мати пенсійне посвідчення, зазначила Інна Галіченко.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: