“Жоден із врятованих не помер”: Сумський парамедик Юрій Філь врятував понад 500 військових

04.10.2023

Фельдшер (парамедик) Сумської станції екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрій Філь, який рятує життя поранених українських військових у складі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Пирогова, розповів, що потрібно знати, аби вижити на полі бою, про роль парамедиків на цій війні, а також про порятунок українських військових у найгарячіших точках.

За словами парамедика, це — робота, в якій важлива кожна хвилина. За його плечима 6 ротацій. Бахмут, Часів Яр, Костянтинівка, Лиманський напрямок.

“Це робота всього медичного персоналу, лікарів-парамедиків, медсестер, які там працювали під обстрілами й наша робота доповнювала евакуаційний шлях пораненого з нуля і до госпіталю. Проміжна ланка, але дуже важлива. Ми перевозили найтяжчих воїнів, які потребували реанімаційних заходів”, — розповів Юрій Філь.

З початку повномасштабного вторгнення, крім безпосередніх обов’язків фельдшера Сумської станції екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Юрій Філь рятує життя поранених українських військових, у складі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Пирогова.

“Поранення були дуже тяжкі й потрібне було переливання крові. З цим на той момент виникали складнощі, з доставкою донорської крові та її зберіганням. То ми з колегами “скинулись” своєю і зробили пряме переливання крові. І вдалося врятувати, довезти живим до госпіталю”, — згадує Юрій Філь.

Чоловік розповів: рятувати людей доводилось під обстрілами. Бойові медики для російських військових така ж мішень на полі бою, як і всі інші.

“Страх дуже заважав. Інколи навіть не помічаєш, що депресія почалась, про це міг сказати товариш по бригаді чи колега. Ну так, трохи стухнули за плечі та й усе. Коли приїздив з ротації, намагався абстрагуватися, допомагало і повернення на зміну, на цивільну “екстренку”, зміна обстановки, але відбиток залишило, — сказав чоловік.

За евакуацію поранених українських воїнів Юрій Філь отримав дві відзнаки “За сприяння війську” та “За збереження життя”. Чоловік каже, готується знову заступати на бойову службу.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: