У Сумській ОВА пригрозили керівникам громад, які не освоять державні кошти на відновлення

05.10.2023

Під час наради з головами районних державних адміністрацій та територіальних громад говорили про хід виконання робіт на об’єктах, які фінансуються в рамках Програми з відновлення України та Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Як повідомила під час наради заступниця начальника Сумської обласної військової адміністрації Марія Зонова, попри постійні обіцянки керівників окремих громад про освоєння державних коштів та реалізації проектів з відновлення в цьому році, є побоювання, що частина важливих проектів залишиться нереалізованими, а кошти повернуться в бюджет.

«Ми маємо проблемні питання в окремих громадах, які не вирішуються. Разом з тим, є звернення Мінінфраструктури щодо зняття фінансування по коштах, які не будуть освоєні. Сумська ОВА продовжує отримувати повідомлення від громад, що всі проєкти вони зможуть реалізувати в цьому році. Але під час відвертих запитань і заслуховувань голів громад вони вже мають сумніви щодо цього», – зазначила Марія Зонова.

Заслухавши керівництво громад, де є проблеми, Володимир Артюх доручив Марії Зоновій не просто приймати принципові рішення по кожній громаді щодо зняття фінансування, якщо є загрози неосвоєння коштів, а й робити це публічно, називаючи у медіа ці громади.

Жителі громад мають право знати, хто винен, що в їх громадах не побудований наприклад, водогін, очисні споруди чи укриття в школі, – підкреслив очільник області. – Також люди мають знати, що держава на це кошти давала, хоч сьогодні вони необхідні і нашим захисникам. Але завдяки недолугим діям ваших керівників гроші повернулися в бюджет. Щоб потім не шукали винуватих, а йшли до свого голови і з нього запитували».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: