“Лисенко та Журба діяли за попередньою змовою” – прокурор Микола Карась про деталі справи сумських посадовців

05.10.2023

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Микола Карась прокоментував справу Сумського міського голови Олександра Лисенка та директора департаменту інфраструктури Сум Олександра Журби.

За словами прокурора, посадовці вимагали отримання неправомірної вигоди від підприємства, яке здійснює вивезення сміття, аби вони надали можливість підняти тариф та щоб підприємство лишилося на ринку.

“За версією сторони обвинувачення, підозрюваними вживалися заходи, спрямовані на вимагання такої неправомірної вигоди. Зустрічі, які відбувалися і характер такого спілкування, який здійснювався підозрюваними. Без надання неправомірно вигоди підприємницька діяльність підприємства фактично могла бути заблокована або питання щодо підвищення тарифу могло бути не вирішене”, – додав Микола Карась.

Спілкування посадовців і підприємства, за словами прокурора, відбувалося з листопада 2022 року. До НАБУ звернувся представник компанії з вивозу сміття. Хабар у понад 2.1 млн гривень передавали у 3 транші: 400 тисяч, 250 тисяч та 1.4 млн грн, коли й затримали посадовців. Кошти з останнього траншу правоохоронці вилучили. Де гроші з перших двох хабарів, Микола Карась не прокоментував.

“Кваліфікація дій підозрюваних не залежить від того, чи одержала безпосередньо особа гроші, так скажемо “в руки взяла” чи розпорядилася інакшим чином. Ми кваліфікували діяння, виходячи з матеріалів кримінального провадження і сторона обвинувачення буде доводити це на стадії досудового розслідування, під час розгляду справи”, – сказав прокурор САП.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: