“Зменшити черги в центрах комплектування”. Для чого сумський обласний ТЦК формує спільну базу військовозобов’язаних

05.10.2023

Сумський обласний центр комплектування формує спільну базу військовозобов’язаних, разом із Міністерством фінансів та базою прикордонників. До 1 жовтня центр мав у єдину базу ввести дані всіх призовників, що і зробили, розповів Суспільному в.о. начальника Сумського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Монукало.

“Наразі відбувається взаємообмін базами”

У 2017 році ще було затверджено наказом і Законом України Про цифровізацію всіх військовозобовязаних та інших осіб. Лише він запрацював у 2022 році. Що він собою передбачає: це об’єднані декілька баз. Насамперед база військовозобов’язаних, база Міністерства фінансів економіки — це що стосується податкової інспекції, а також база прикордонників – щодо виїзду громадян України за кордон. Наразі є спільний наказ, затверджений про об’єднання цих всіх баз.

Завдання, яке ставилось вищим керівництвом: до 1 жовтня ввести дані повноцінно всіх військовозобовязаних, резервістів та призовників. Це все зроблено, зараз проходить взаємообмін базами з прикордонниками, а також з фінансами – Міністерством фінансів.

“Кожен центр комплектування повинен мати змогу знайти, де наразі знаходиться людина”

У нас прив’язка з цими органами — це код ідентифікаційний, по якому ідентифікують будь-яку особу. Для чого це робиться: щоб охопити всіх цих людей, які підлягають призову, як на строкову службу, які знаходяться в резерві, а також військовозобов`язаними. Щоб кожен центр комплектування зміг знайти людину, де вона наразі знаходиться.

Потім, якщо для нього будуть якісь там використовуватися в її ж інтересах (якщо вона проходила службу) пільги, пройти комісію ВЛК на стан придатності, оформити якісь пільги. Завдяки цій базі можна буде швидко оформити.

“База покликана зменшити черги в центрах комплектування”

Після чого планується в “Дії” вести в додатку ввести таку новацію “ЄБаза” військовозобов’язаних. В цю базу будуть внесені особи від 17 до 60 років, бо з 17 років – він приписник, а потім він стає військовозобов’язаним в разі проходження або військової служби строкової, або якщо він був списаний за станом здоровя і виявився обмежено придатним, після чого він теж стає військовозобовязаним.

Це робиться для того, щоб цифровізувати ці всі моменти, відійти від паперових документів, щоб якісно точно зменшити черги в центрах комплектування для отримання якихось довідок або висновків ВЛК. Це вже буде централізовано й в електронному вигляді можна буде оформити й отримати цю всю інформацію.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: