Голова ОВА відзначив роботу СНАУ

06.10.2023

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх відвідав Сумський національний аграрний університет.

Володимир Артюх переконався, що у СНАУ готові навчати студентів за будь-яких умов і в різних форматах, адже процес освіти тут діджиталізований. Для зручності навчання розроблена спеціальна навчальна платформа та мобільний додаток для студентів єСНАУ, що робить процес більш гнучким та ефективним. Наступний крок – впровадження системи електронного документообігу та відповідного додатку для викладачів.

Очільник Сумщини взяв участь у пленарному засіданні Наглядової ради Сумського НАУ, де разом із присутніми обговорив актуальні питання діяльності університету та вручив кращим викладачам почесні грамоти голови Сумської обласної державної адміністрації.

«Приємно, що навіть в умовах війни освіта Сумщини розвивається. І не просто розвивається, а динамічно рухається вперед, відповідає на новітні виклики, і часто працює на випередження. Я вкотре переконуюся, що у СНАУ готують кваліфікованих спеціалістів, котрі зараз затребувані на ринку праці, покращують матеріально-технічну базу, відкривають навчальні лабораторії та майданчики, підвищують рівень підготовки та мотивації студентів. Саме тут зароджуються сучасні тенденції розвитку агропромислового комплексу, вибудовується тісна співпраця науки та аграрного бізнесу, метою якої є впровадження спільних і цікавих проектів та нарощення потенціалу Сумщини», – зазначив у своєму виступі начальник ОВА.

Володимир Артюх також додав, що цьогоріч на підтримку сільськогосподарського сектору обласною програмою розвитку АПК передбачено 14 мільйонів гривень. Кошти виділяються за різними напрямками і покликані допомогти аграріям у різних сферах.

Очільник Сумщини принагідно ознайомився з науково-виробничими потужностями закладу, зокрема інженерно-технологічного і факультету економіки та менеджменту, оглянув роботу бізнес-хабу, піар-лабораторії, навчально-наукову лабораторію «New Holland Academy», поспілкувався з викладачами та студентами.

Для бізнесу сьогодні важливо брати на роботу фахівців, готових працювати на сучасній техніці та обладнанні. Дати відповідні навички нинішнім студентам і майбутнім спеціалістам покликана навчально-наукова лабораторія «New Holland Academy». Тож у присутності Володимира Артюха було підписано договір про співпрацю між СНАУ та аграрними партнерами, згідно з яким з 1 листопада студенти, які здобувають спеціальність на інженерно-технологічному факультету, будуть здійснювати практичну підготовку на найсучасніших зразках сільськогосподарської техніки.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: