У Сумах знайшли скажену лисицю

06.10.2023

У Сумах в районі автомобільного мосту (що сполучає пр. Свободи та вул. Герасима Кондратьєва) сьогодні виявили мертву лисицю.

Труп тварини направлений у ветеринарну лабораторію, фахівці якої згодом підтвердили у лисиці сказ. Про це повідомила Наталія Галушко, лікар-епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Фахівці попереджають, якщо хтось контактував з хворою твариною/трупом, слід негайно звернутися до травмпунктів міста (Центральна міська лікарня, лікарня Св. Пантелеймона, міська та обласна дитячі лікарні) для надання медичної допомоги та визначення необхідності проведення екстреної імунопрофілактики сказу.

У випадку, якщо з лисицею контактували домашня собака або кіт, слід негайно звернутися до ветеринарного лікаря приватної чи державної ветеринарної клініки, або зателефонувати до ветеринарної служби за телефонами 62-00-00, 22-26-62. Або ж – повідомити письмово на е-mail as1566@ukr.net для отримання інструкцій щодо подальших дій.

Фахівці нагадують: сказ – смертельна хвороба. Лікування його не існує. Інфекцію можна попередити лише за допомогою щеплень.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: