У Сумах провели спортивні змагання серед людей поважного віку

07.10.2023

У Сумах відбулися спортивні змагання серед людей поважного віку. Участь у них взяли майже сотня учасниць, віком від 64 до 80 років. Організували захід працівники КУ Центру “Берегиня”.

Змагання з бігу, тенісу, скандинавська ходьба, розминка, дартс та велогонки — це ті види спорту, які організували для пенсіонерів, в рамках фестивалю “Золотий вік — вік активного довголіття”.

Серед близько сотні відвідувачів і пані Ольга. За її словами, спортом займається все життя. Додає, що у свої 74 роки бере участь у змаганнях та посідає призові місця.

“Було по тенісу змагання, я зайняла місце, там мало було учасників. По скандинавській ходьбі було на Чешці. Ходити до групи здоров’я у “Злагоду” дуже добре. Лариса Миколаївна нам проводить чудову зарядку. Я сама так не зможу. Мені краще з колективом”, – пояснює відвідувачка заходу Ольга Коваленко.

Серед учасників заходу також пані Тетяна. Жінка розповідає, що веде активний спосіб життя, займається плаванням, восьмий рік відвідує спортивну секцію і цілком підтримує ініціативу проведення таких змагань. Свій вік Тетяна Григорівна воліє тримати в таємниці.

“Я вже відвідую спортивну секцію восьмий рік і це дуже дисциплінує. У нас цікава і різноманітна програма. враховується наш вік. І на рівновагу і на моторику пальців і інший комплекс вправ”, – каже Тетяна Литвяк.

За словами Ірини Набожної, майже сотня учасниць, віком від 64 до 80 років, випробовують свої сили упродовж трьох днів змагань.

“27 вересня ми провели туристичне багатоборство і скандинавську ходьбу, на території озера Чеха. 28 вересня ми провели змагання з настільного тенісу у спортивному комплексі “Авангард”, – пояснює завідувачка відділення денного перебування “Калина” Ірина Набожна.

“Протягом року ми займаємось і в групі здоров’я. Підтримуємо форму і потім, раз на рік проводимо такі змагання. До вторгнення ми виїздили на такі змагання в інші міста — Луцьк, Дніпро. Нас постійно запрошували і за кордон, але сьогодні ми проводимо в себе. І за це ми дякуємо нашим захисникам, що ми можемо прийняти людей і показати їхні результати”, – зазначає директорка КУ Центру “Берегиня” Інна Галіченко.

Переможців шести видів спортивних змагань нагородили медалями та подарунками, а решта учасників отримали заохочувальні призи.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: