Сумчанин поскаржився в ОВА на порушення прав інвалідів у транспорті

07.10.2023

На прийом до Сумської ОВА звернувся мешканець обласного центру з інвалідністю ІІ групи із питанням, що стосувалося пільгового проїзду в приватному міському транспорті, а саме відмови перевізників здійснювати безкоштовне перевезення заявника.

За словами Олени Бойко, позиція обласної військової адміністрації наступна: особа, якій законом передбачена пільга, має право на безкоштовний проїзд пасажирським міським транспортом. І міська влада не повинна допускати порушень прав пільговиків. Тож перевізники, регулювання діяльності яких здійснюється Сумською міською радою, повинні чітко дотримуватися норм чинного законодавства і відповідно до Закону «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», возити людей визначених категорій безкоштовно. Даним законодавством, зокрема, для осіб з інвалідністю І та ІІ групи, передбачено безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті, незалежно від форми власності.

За результатами розгляду проблеми посадовець запевнила заявника, що оскільки дане питання знаходиться у компетенції Сумської міськради, обласна військова адміністрація надішле відповідне звернення до меріі з проханням вирішити зазначену проблему з місцевими перевізниками, які повинні здійснювати пільгові перевезення згідно із законодавством.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: