“Мама була для мене найкращим другом!”: Син загиблої глухівчанки розповів про її роковий день

07.10.2023

Ранок 5-го жовтня для 45-річної Інни Капоріної почався ще до сходу сонця, бо треба було об`їхати чималу ділянку позначеного маршруту, аби зібрати молоко і віддати за нього кошти людям. До того ж, чи не кожній людині треба приділити увагу на знак шанобливого ставлення і банальної вічливості. Така вже робота. Попереду мав бути довгий і насичений день у дорозі.

Як розповів син загиблої, Юрій, кожен виїзд для мами на прикордоння був сповнений хвилювання, адже всім відомі випадки проникнення ворожих ДРГ на нашу територію, внаслідок яких гинули люди. Згадати хоча б впритул розстріляних лісівників, або ж мати з сином з Ходиного. Шлях, що пролягав до населених пунктів, де треба було збирати молоко, можна лаконічно визначити непередбачувано-загрозливим.

Втім, Інна працювала попри небезпеку, ризикуючи найдорожчим – власним життям. Бо вона єдина годувальниця в сім`ї для мами  похилого віку і сина студента. Більше того, протягом війни жінка ні на день не припиняла трудової діяльності, об`їжджаючи обійстя вздовж кордону. За цей час їй вже доводилося потрапляти під обстріл, але тоді минулося переляком, без шкоди і втрат.

5 жовтня привело до фатальних наслідків. Жінка разом з водієм молоковозу потрапили під обстріл поблизу села Стара Гута на Середино-Будщині. 25-річний чоловік отримав тілесні ушкодження, а Інна загинула на місці через численні кульові поранення.

Про трагедію, що сталася, Юрію повідомила мамина колега, говорить, що тоді все затремтіло в душі. Перший час він навіть не наважувався розповісти бабусі, що її доньки більше немає серед живих.

Хлопцю 21 рік, він навчається на агронома в СумДУ. Втрату мами переживає дуже важко.

“Моя мама була найпрекраснішою, розумною і доброю людиною. Мама була для мене кращим другом, надійною опорою і справжньою підтримкою. У мене відняли частину серця…”, – ледве стримуючись говорить Юра.

Поховають Інну Капоріну сьогодні, на Усівському кладовищі, у закритій труні… Вічна і світла пам`ять!

Хто має бажання і можливість підтримати Юру в цей скрутний час, залишаємо номер рахунку ПриватБанк:

4149609010285163

hlukhiv.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: