“Алея пам’яті”: у сумському парку відкрили меморіальну дошку та посадили ялини

07.10.2023

Дерева в пам’ять про загиблих героїв. У Сумському парку культури та відпочинку імені Кожедуба висадили Алею пам’яті загиблим героям і відкрили меморіальну дошку на честь захисників та захисниць Сумщини. 

16 сербських ялин, придбаних за гроші благодійників, ростимуть у Сумському парку культури та відпочинку імені Кожедуба.

Серед учасників заходу військовослужбовець Сергій Сергієнко. Чоловік говорить: “Ця Алея слави — це подарунок всьому місту. Це пам’ять на роки. Ми чекаємо всі перемогу і залишаємо пам’ять вже сьогодні на роки, для наступних поколінь. Я людина у віці, а сюди будуть приходити діти і внуки і пам’ятатимуть про подвиг, який робить весь наш український народ”.

“Відвідуючи цю Алею слави, ми з покоління в покоління будемо передавати цю інформацію і знати про те, що кожен герой, який віддав за нас життя, не буде забутим. Вони завжди в наших серцях і ця алея нам буде про це нагадувати”, — розповіла учасниця акції, волонтерка Світлана Пархоменко.

Організаторка акції — директорка Благодійного фонду “Для Українців” Альона Назаренко додає: ця Алея нагадуватиме про подвиг наших захисників: “Ми долучилися, в рамках проєкту “Greening of the Planet” до великої акції, яку підтримує 30 країн світу — це 1 мільйон дерев пам’яті та життя. Ці дерева були придбані нашою організацією, зроблена меморіальна пам’ятна дошка, щоб вшанувати пам’ять всіх загиблих”.

Іван Чекалюк – настоятель Храму Дванадцяти Апостолів зазначив: “Цей знак не простий, це імена непрості, це імена незламності, імена нескорених, які довели, що ми є вільний народ”.

Закладали ялинкову алею містяни, військові, студенти та волонтери. За словами Альони Назаренко, до заходу долучилися близько сотні людей.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: