Сумчанка, яка хотіла отримати міжнародну допомогу, втратила свої кошти

08.10.2023

До поліції звернулась 45-річна жителька обласного центру та повідомила про те, що стала жертвою шахраїв.

Зі слів потерпілої, в одній із соціальних мереж знайшла оголошення про можливість оформити грошову допомогу від міжнародної організації. Зацікавившись, жінка перейшла за посиланням та ввела свої конфіденційні дані. Проте згодом виявила, що з банківського рахунку зникли кошти.

Поліцейські розповідають детально про подібну схему. У соцмережах шахраї під виглядом різних міжнародних організацій часто поширюють фейкові оголошення про оформлення так званої грошової допомоги. Наприклад, можна побачити в соцмережах повідомлення, що кожен українець може отримати грошову допомогу, і для того, щоб її отримати, потрібно заповнити заявку.

Далі пропонують натиснути комбінації клавіш, обрати свій банк, на картку якого банку ви хочете оформити допомогу. Після того, як людина переходить за таким посиланням, їй пропонують ввести всі дані банківської картки, в тому числі секретні паролі, які в жодному разі не потрібно вводити і повідомляти незнайомим особам.

Якщо виконати вказівки шахраїв і ввести свою персональну банківську інформацію, то шахраї можуть отримати доступ до банківських рахунків. Тому поліція наголошує, що в жодному випадку не можна вказувати свої секретні дані банківських карток, оскільки шахраї можуть отримати доступ не лише до банківського рахунку, а також до кредитного ліміту.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: