У Сумах шляховики заборонили виїзд із дворів біля ТЦ “Атріум”

09.10.2023

Сумчани підписують петицію “Повернення можливості вільного виїзду з дворів на проспекті М. Лушпи біля ТЦ “Атріум””.

“02.10.2023р. в м. Суми на ділянці дороги проспекту М. Лушпи біля ТЦ «Атріум» та ТЦ «Берізка» дорожня служба нанесла нову розмітку – суцільну подвійну смугу, без розриву в ній, який там був багато років до цього.

І тепер, замість простого повороту ліворуч, при виїзді з дворів будинків зі сторони ТЦ «Берізка» – необхідно повертати праворуч і розвертатися на найближчому перехресті. А зі сторони ТЦ «Атріум» – так зовсім, повертати праворуч, їхати в сторону вул. Харківська до найближчого розвороту аж за магазином «Амбар», а це – необхідність перетнути шість пішохідних переходів, два світлофори, два габіони, та цілий кілометр зайвого шляху (по 500м до розвороту і назад), а також багато згаяного часу та нервів.

Це створює дуже великі незручності місцевим мешканцям по обидві сторони дороги. Деякі водії навіть ігнорують нову розмітку і повертають ліворуч через подвійну смугу.

Через ці обставини нова розмітка не поліпшує безпеку руху, а навпаки – погіршує.

Крім того, вищезгадані виїзди з дворів знаходяться між двома світлофорами неподалік, які обмежують швидкість потоку на цій ділянці дороги, та створюють досить тривалі «вікна» для безпечного повороту ліворуч навіть через три смуги.

Тому, просимо переглянути план розмітки на цій ділянці дороги, та повернути розрив в суцільній розмітці для можливості повороту ліворуч при виїзді з дворів”, – пише автор петиції Ніколенко Олег Олександрович.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: