У Сумах відзначили 45-річчя хокею на траві

09.10.2023

У МЦ «Романтика» відбулись урочистості з нагоди 45-річчя сумського хокею на траві.

У залі зібрались спортсмени всіх поколінь: від юних, які тільки починають свій шлях у цьому виді спорту, до найстарших, хто стояв біля його джерел.

Під час заходу згадали поіменно усіх, хто свого часу зробив внесок у розвиток сумського хокею на траві, перших гравців, тренерів і директорів спортивних закладів, де тренувались хокеїсти.

За вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в Сумській області та з нагоди 45-річчя утворення хокею на траві у м. Суми заступниця голови ОВА Олена Бойко вручила Грамоти голови Сумської обласної державної адміністрації тренеру-викладачу вищої категорії Сумської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Динамо» з хокею на траві Світлані Макаєвій та завідуючому кафедрою теорії та методики спорту Сумського державного університету імені А.С Макаренка Володимиру Гончаренку.

Довідково.

Початком розвитку хокею на траві в Сумській області вважається 1978 рік, коли у м. Суми, завдяки зусиллям Володимира Гончаренка була створена жіноча команда «Буревісник», на посаді головного тренера якої він залишався 10 років.

У 2007 році в обласному центрі було створено муніципальний спортивний клуб «Сумчанка», головним тренером якого є Світлана Макаєва, вона ж є головним тренером жіночої національної збірної команди України з хокею на траві.

До складу національної жіночої збірної команди України входять 36 спортсменів області.

Спортсменки Сумщини у складі збірної України ставали чемпіонами Європи з індорхокею (2010 рік), бронзовими призерами чемпіонату світу з індорхокею (2011 рік). У 2022 році національна збірна команда України посіла третє місце на чемпіонаті Європи з індорхокею, у 2023 році команда посіла 4 місце на чемпіонаті Європи з хокею на траві та з цим результатом виборола право змагатися на відбіркових іграх до Олімпійських Ігор 2024 року.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: