На Сумщині поступово зростає захворюваність на COVID-19

09.10.2023

Про стан захворюваності на COVID-19 поінформував під час апаратної нарад виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Анатолій Котляр.

«Станом на сьогодні у закладах охорони здоров’я на стаціонарному лікуванні перебуває 30 хворих з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, з них потребувало кисневої терапії – 23 особи. Одна особа перебуває в реанімації. На щастя, на цьому тижні летальних випадків на Сумщині від коронавірусної інфекції не зафіксовано, – повідомив Анатолій Котляр. – Але ми отримали ще 85 позитивних тестів, тому можу стверджувати, що в нашій області поступово зростає захворюваність на COVID-19».

Також виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації повідомив, що сьогодні в деяких країнах світу відмічається розповсюдження нового штаму коронавірусу ВА.2.86 (Пірола). Більшість джерел повідомляють, що в цілому цей варіант вірусу не відрізняється від інших варіантів Омікрона.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: