Коли на Сумщині розпочнуть опалювальний сезон

09.10.2023

Громади вже мають бути готовими на 100% розпочинати опалювальний сезон. На цьому наголосив начальник Сумської ОВА під час щотижневої апаратної наради.

«Готовність житлово-комунального господарства до початку осінньо-зимового сезону вже повинна бути стовідсотковою, а теплоцентралі забезпечені резервними генераторами електроенергії, запасами пального. Тож якщо температурний режим продовжить знижуватися, і як тільки протягом 3 днів середньодобова температура буде нижче +8 °C, потрібно буде невідкладно розпочинати подачу тепла. В даному випадку включаємо опалення, не чекаючи 15 жовтня», – підкреслив Володимир Артюх.

Очільник Сумщини доручив також відповідним службам продовжити перевірки готовності системи ЖКГ області до роботи в опалювальний період. Крім того, він буде особисто здійснювати інспектування ряду об’єктів у громадах, в тому числі щодо фізичного захисту та укриття об’єктів критичної інфраструктури, енерго-, газо-, водопостачання та водовідведення від ворожих атак.

«Одна з головних задач, яка була визначена Президентом Зеленським для Уряду, військових адміністрацій – це захист об’єктів у сфері електроенергетики, газового господарства, теплопостачання, водопостачання та водовідведення.Існує велика ймовірність ракетних ударів ворога по об’єктам критичної інфраструктури і ми маємо бути до цього готовими, щоби уникнути колапсу систем життєдіяльності громад в осінньо-зимовий період і убезпечити людей», – зазначив Володимир Артюх.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: