Незламна команда футболістів із ампутацією, за яку грає глухівчанин, пройшла на ЧЄ-2024

09.10.2023

Збірна України з футболу серед спортсменів із ампутацією гідно виступила в Лізі Націй.

Наші хлопці, серед яких глухівчанин Володимир Самусь, посіли друге місце. Вони пройшли відбіркові змагання на Чемпіонат Європи.

Тривалий час спортсмени готувалися до Ліги Націй. Сильних духом тренував Дмитро Ржондковський. Змагання приймало бельгійське місто Бланкенберґе. Футболіст із Глухівщини Володимир Самусь виступав під номером 8.

Українці зіграли чотири матчі. У перший день змагань вони здолали греків із рахунком 2:1. Наступного дня перемогли бельгійську команду, забивши один гол. Із грузинською збірною українці зіграли внічию. Аналогічно завершився матч із командою Ізраїлю.

У результаті наші футболісти здобули друге місце серед п’ятьох команд. На першій сходинці опинилася збірна Грузії.

Сильні духом українські футболісти зберегли своє місце у дивізіоні С. І найголовніше – пройшли відбірковий етап на чемпіонат Європи з футболу, що відбудеться в 2024 році у Франції.

Нагадаємо: футболіст Володимир Самусь пішов на фронт у травні 2022 року. Під час тяжких боїв на Донеччині чоловік отримав травму – йому довелося ампутувати ногу.

«Це був звичайний день й нічого тоді не віщувало біди. Ніч пройшла тихо й спокійно, а вже вранці почався дуже сильний артилерійський обстріл. Прилетіло десь поруч із мною. Я навіть не встиг й глянути, як і що сталося. Я тоді й отримав поранення в ногу. Дуже тяжке поранення було. Зі мною був товариш поруч, який мені наклав турнікет і ми лежали, вели бій та чекали поки все пройде. Під обстрілом я пролежав півтори години. За весь цей час нас не припиняли обстрілювати», – розповів Володимир.

Нині Володимир займається футболом у Києві. Тут організовують тренування для осіб із ампутацією. Коли Володимир дізнався про це, то без вагань записався на них і щотижня приїздить у столицю.

hlukhiv.city

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: