Морозильні шафи в ресторані: навіщо потрібні та як обрати

10.10.2023

Морозильна шафа – досить звична в побуті техніка, також часто таке обладнання використовують на професіональній кухні. Причому вимоги до заморожування в закладах громадського харчування навіть вище, адже потрібно, щоб це відбувалось дуже швидко та якісно. Зовні морозильні шафи дуже схожі на класичні холодильники, однак вони здатні підтримувати температуру на рівні -18 ⁰С або ж нижче.

Чому варто придбати професійну морозильну шафу

Купити морозильні шафи, розраховані саме на використання в умовах професіональної кухні, – це вірне рішення, і ось чому:

компактність. Якщо порівнювати зі скринями, шафи займають значно менше місця. Конструкція навіть дає змогу вбудовувати її і зробити максимально непомітною;

зручність використання. Знайти необхідний продукт на поличках легше, ніж в скрині. Така ж ситуація і з завантаженням – розкладання за категоріями не викликає жодних складнощів, як і пошук необхідного;

практичність. Морозильні шафи – це відмінне рішення для щоденної експлуатації. Двері неважкі, швидко набирається температура, навіть при регулярному відкриванні.

Крім того, морозильні камери, розраховані на професіональну кухню, досить економні, тому витрати на електроенергію цілком прийнятні.

Конструкції і особливості морозильних шаф

Морозильні шафи для професійного використання мають чимало класифікацій та поділяються на різні категорії. Так, в залежності від конструктивних особливостей бувають моделі зі скляними дверцятами, купе (з розсувними), дводверні, які відчиняються за принципом шафи, стандартні – з глухими дверима. Також відрізняються за температурою охолодження та об’ємом камер.

Крім того, існує декілька видів морозильних шаф в залежності від їх призначення. Наприклад, промислові розраховані на використання в умовах підприємства. Вони використовуються для заморожування напівфабрикатів, м’яса, фруктів.

Існують також кондитерські. З їх допомогою вдається зберігати торти, морозиво та різні солодощі. Кондитерські камери можуть використовуватися в магазинах, в закладах громадського харчування.

Барні – ще один поширений вид, який розрахований для закладів харчування, готелів, офісів. У них мінімальний рівень шуму, вони компактні та можуть мати прозорі двері. Професійні розраховані на застосування на кухнях великих кафе та ресторанів.

Критерії вибору морозильної шафи

Таке обладнання працює постійно, адже у випадку розморожування та повторного заморожування відбуватиметься псування продуктів, а це дуже небажані додаткові витрати. Відповідно, перш за все потрібно обирати такі морозильні шафи, які будуть використовувати помірний об’єм електроенергії. Для цього варто звертати увагу на найекономніші пристрої. Також зауважимо наступні важливі критерії вибору:

об’єм морозильної шафи. Обирайте той варіант, який відповідає вашим потребам;

температурний режим. Як правило, це не менше -18 ⁰С, однак за наявності додаткових опцій, наприклад, швидке заморожування, можуть знадобитись і нижчі температури;

якість термоізоляції. Вона – один із факторів, який впливає на збереження заданої температури та забезпечує менший розхід електроенергії.

Рекомендуємо звернути увагу на додаткові опції, які можуть покращити роботу. Наприклад, це автоматичне розморожування, що попереджає утворення льоду всередині.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: