Відбулося перше засідання робочої групи з питань протидії корупції «Прозорість та підзвітність»

10.10.2023

Під час першого засідання під головуванням заступниці начальника Сумської обласної військової адміністрації Марії Зонової учасники робочої групи розглядали проблемні питання стану використання коштів, виділених із фонду ліквідації наслідків збройної агресії та інших коштів державного бюджету, спрямованих на реалізацію в області проєктів з відновлення.

«Як ви знаєте нашій області держава надала на відновлення кошти в сумі 2 мільярди гривень. Кошти надійшли безпосередньо в громади на реалізацію проєктів з відновлення. Але всі ці проєкти на контролі Президента України Володимира Зеленського та Уряду. Тому наше завдання – контролювати своєчасне та ефективне освоєння державних коштів», – підкреслила Марія Зонова.

На Сумщині за державні кошти реалізовуватиметься близько 60 проєктів з відновлення. Учасники робочої групи розглянули кожен із них, проговорили етапи та терміни їх виконання.

«Маємо побоювання щодо можливості реалізації частини проєктів у громадах. Тому протягом засідань робочої групи будемо заслуховувати керівників цих громад. Зокрема, маємо заслухати керівництво міста Суми, адже в Сумській громаді в цьому році реалізовуватимуть проєкти на суму майже 500 млн грн», – наголосила заступниця начальника Сумської ОВА.

Також учасники робочої групи планують обстеження кількох проєктів, які наразі реалізуються. Зокрема, це будівництва укриттів в навчальних закладах області.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: