Цьогоріч мешканці Сумщини отримали безкоштовні медичні послуги на понад 3 мільярди гривень

11.10.2023

У 2023 році населення Сумщини отримало медичні послуги на 3 з половиною мільярди гривень. Саме стільки виплатила Національна служба здоров’я України лікувальним закладам області за послуги, які громадяни отримують безкоштовно.

Про це, а також про нові препарати у списку “Доступних ліків” розповіла голова НСЗУ Наталія Гусак під час візиту на Сумщину.

“У Сумській області в цьому році ми уклали договори як з комунальними, так і з приватними надавачами медичних послуг на майже 4 з половиною мільярди бюджетних коштів. І вже 3, 5 мільярди бюджетних грошей в цьому році ми оплатили закладам Сумщини за надані медичні послуги”, – розповіла голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

За словами голови НСЗУ, наразі програма “Доступні ліки” має понад 600 найменувань лікарських засобів за такими напрямками як серцево-судинні захворювання, діабет 1, 2 типу, також розлади психіки та астма.

“Ми в цьому році додали імуносупресивні препарати, вони потрібні людям, яким пересаджують органи. Ми також додали знеболювальні для людей, які мають хронічний біль і є паліативними пацієнтами. Також у нас запрацювала програма реімбурсації тест-смужок. Ми підрахували людині з діабетом в місяць треба близько тисячі витратити, щоб вимірювати рівень цукру у крові. Наразі така людина може за електронним направленням отримати ці тест-смужки в аптеці безоплатно або з певною доплатою”, – розповіла Наталія Гусак.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: