Сумський державний університет відзначив 75-річчя

13.10.2023

Начальник Сумської обласної військової адміністрації взяв участь у форумі «СумДУ: 75 кРоків успіху» з нагоди 75-ї річниці Сумського державного університету.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського  Володимир Артюх зачитав вітання Глави держави колективу університету: «Сердечно вітаю всіх науково-педагогічних працівників, співробітників, студентів, аспірантів та випускників Сумського державного університету із 75-річчям із дня його заснування. За час свого існування університет підготував і випустив десятки тисяч фахівців, які стали відомими науковцями, педагогами, управлінцями, громадськими діячами. За обсягом фінансування наукових розробок та досліджень у багатьох галузях науки сьогодні університет є одним із лідерів серед закладів вищої освіти України.

Хочу подякувати вам за майстерність, самовідданість незламність у нових воєнних реаліях. Нехай ваші сміливі задуми та ідеї втілюються у життя. Бажаю усім вам миру, міцного здоров’я, невичерпної енергії та вагомих звершень в ім’я нашої Перемоги».

У своєму вітальному слові очільник Сумщини Володимир Артюх відзначив багатопрофільність спеціальностей, за якими проводиться підготовка кадрів в університеті, високий рівень професорсько-викладацького складу та якість отриманих знань і навичок студентами.

«Я безмежно щасливий в цей день знаходитися разом з вами і вітати з ювілеєм, адже сьогодні виповнюється 6 місяців мого перебування на посаді начальника Сумської ОВА. За цей час я вкотре переконався, що наш СумДУ – це потужна основа розвитку наукової бази області, яка дає можливість нарощувати виробництво, забезпечувати Сумщину та Україну кваліфікованими фахівцями, сучасними технологіями та винаходами, які не лише слугують науковому прогресу, а й працюють на перемогу. Випускники СумДУ нині не лише працюють за фахом, розвиваючи економіку, соціальну, медичну сфери, а й знаходяться у лавах ЗСУ, територіальної оборони, боронячи рідну землю від ворога», – зазначив він у вітанні.

Також очільник області побажав всьому колективу університету подальшої продуктивної праці, невичерпної енергії, бадьорості духу та нових звершень на благо України.

За вагомий особистий внесок у справу підготовки висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність та з нагоди 75-річчя заснування Сумського державного університету Почесною грамотою голови Сумської обласної державної адміністрації Володимир Артюх нагородив ректора Сумського державного університету, кандидата фізико-математичних наук Василя Карпушу, професора кафедри стоматології, доктора медичних наук Юрія Лахтіна, завідувача кафедри кібербезпеки, кандидата фізико-математичних наук Володимира Любчака.

Також Подякою голови Сумської обласної державної адміністрації були відзначені начальник відділу кадрів Сумського державного університету Ольга Крупіна та головний бухгалтер Ніна Барикіна.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: