На Сумщині відзначили працівників харчової промисловості

13.10.2023

Перший заступник начальника Сумської обласної військової адміністрації Тарас Савченко відзначив почесними грамотами та подяками представників харчової та переробної промисловості за бездоганну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток харчової та переробної промисловості.

«Щира подяка Вам та Вашим колективам за те, що, незважаючи на всі труднощі та виклики, ви продовжуєте свою роботу, забезпечуючи продовольчу безпеку нашого регіону», – підкреслив перший заступник голови Сумської військової адміністрації Тарас Савченко.

Щорічно на Сумщині виробляється значна кількість харчової продукції, включаючи борошно – до 70 тис. тон , хлібобулочні вироби – 25 тис. тон, соняшникову олію – 40 тис. тон, сири – 5 тис. тон, масло вершкове – 2 тис. тон, м’ясну продукцію – 10 тис. тон, включаючи м’ясо індиків – понад 6 тис. тон.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Олександра Маслака, харчова та переробна промисловість Сумщини – це одна з пріоритетних галузей регіональної економіки, навіть в умовах воєнного напруження та незважаючи на географічне розташування поруч із кордонами агресора.

«Наші підприємства постачають товари для споживачів Сумщини, а також здійснюють експорт до інших регіонів України та за кордон. Ми активно впроваджуємо передові технології та стандарти безпеки, щоб виробляти продукцію, яка відповідає найвищим міжнародним стандартам», – додав він.

У Сумській області функціонують 6 молокопереробних підприємств, 5 виробників м’яса та м’ясних продуктів, 15 підприємств, які спеціалізуються на виробництві хліба та хлібобулочних виробів, 5 фабрик борошна і 2 олійниці. Потужності молокопереробних підприємств дозволяють переробляти понад 400 тисяч тонн молока щороку. Добові обсяги переробки молока становлять від 50 до 200 тонн. До провідних виробників молочної продукції області належать такі підприємства: ПрАТ «Лакталіс Суми» (м. Шостка), ТОВ «Буринський молокозавод» (м. Буринь), філія «Сумський молочний завод» (м. Суми), філія «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось» (м. Ромни), ТОВ «ОМПК «Славія» (м. Охтирка), та ТОВ «ОСК» (м. Охтирка).

Найбільші виробники борошна в області включають філію АТ «ДПЗКУ» – «Кролевецький комбінат хлібопродуктів» (м. Кролевець), ТОВ «ТД Ельдорадо» (м. Тростянець), ТОВ «Ньюсфера» (м. Шостка), ТОВ «Агропродукт» (м. Суми) і ФОП Хромов А.М. (м. Суми). Потужності борошномельних підприємств області розраховані на виробництво понад 200 тисяч тонн борошна щороку, або понад 700 тонн за добу.

«Продукція сумських виробників вже завойовує визнання за межами України, знаходячи своїх споживачів в країнах Європи, Азії та Африки. Ми щиро вдячні всім, хто робить це можливим, особливо в умовах воєнного конфлікту. Ваша відданість та праця на благо нашої області забезпечує її продовольчу безпеку і надію на майбутнє», – додав Тарас Савченко.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: