Економіка Сумської області відновлюється попри військові та безпекові виклики

13.10.2023

На цьому під час розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України наголосив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Незважаючи на складні безпекові обставини, економіка області відновлюється, – повідомив голова ОВА. – У Сумській області промислової продукції за підсумками січня-липня 2023 року вироблено більше на 13,6% порівняно з подібним періодом 2022 року. Підприємствами промисловості регіону за 7 місяців 2023 року реалізовано продукції на суму 31,1 млрд гривень, або на 20% більше порівняно з минулим роком».

У січні-серпні 2023 року сільськогосподарської продукції на підприємствах області вироблено на 5% більше порівняно з відповідним періодом 2022 року, у тому числі продукції тваринництва – на 8,1%, продукції рослинництва – на 4,7% (зменшення посівної площі внаслідок засмічення вибухонебезпечними предметами та обстрілів частково компенсується підвищенням врожайності за основними культурами).

Також, за його словами, протягом 9 місяців 2023 року на підтримку сектору безпеки та оборони спрямовано коштів місцевих бюджетів 1318,9 млн грн, в тому числі за рахунок обласного бюджету – 213,5 млн грн. Зазначені кошти спрямовувалася на облаштування фортифікаційних споруд, придбання лісоматеріалів, тепловізорів, квадрокоптерів, монокулярів, спецтранспорту, проведення ремонтних робіт, матеріальну допомогу військовослужбовцям та членам їх родин тощо.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: