1144 дітей Сумщини отримали щеплення від кору в рамках «catch-up» кампанії

13.10.2023

Про це повідомив Михайло Мацюк, лікар-епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб. За його словами, йдеться про дітей у віці від 2 до 17 років – вони отримали перше або друге щеплення від кору, краснухи, паротиту в рамках наздоганяючої «catch-up» кампанії, які з тих чи інших причин пропустили щеплення. Загалом на Сумщині заплановано зробити щеплення 2544 дітям з різних вікових категорій.

Найкращі показники з вакцинації мають Лебединська, Охтирська та Роменська громади. Найгірші – місто Суми, Степанівська, Конотопська, Тростянецька та Шосткинська тергромади.

Як повідомив Михайло Мацюк, основними причинами відмови батьків від вакцинації є відсутність дітей на території України чи за межами області – це близько 46%. Крім того – релігійні переконання.

Що потрібно знати про кір? Це – надзвичайно заразне захворювання. З 10 нещеплених людей, які контактували з хворим, дев’ятеро захворіють. Специфічних ліків проти цієї хвороби немає. Єдиним запобіжником є вчасна вакцинація.

Нагадуємо, діти віком до 6 років мають отримати одну дозу вакцини. Після шести років – другу. Якщо у шестирічної дитини немає жодного щеплення, проводиться дві вакцинації з інтервалом у місяць.

Вакцинувати дитину можна в одному з пунктів щеплення Сумщини.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: