На Кролевеччині спіймали «чорних» лісорубів

16.10.2023

Днями працівники Держекоінспекції у Сумській області разом зі спеціалістами ДП «Кролевецький агролісгосп» здійснювали обстеження лісових насаджень на землях Кролевецької міської громади.

Під час рейду між селами Бистрик та Тулиголове вони почули характерний звук роботи бензопил. Як виявилося, він доносився із кварталу 6 виділу 22. Там перебували лісоруби, котрі готували для вивезення спиляну деревину. У ході розмови з екоінспекторами один з чоловіків зізнався, що спиляв 7 сухостійних та сироростучих сосен для власних потреб, хоч і не має жодних дозвільних документів на заготівлю лісу. За цим фактом на нього було складено протокол за ст.65 КУпАП та нараховано майже 22 тис. грн збитків, завданих самовільним порубом насаджень.

Одразу після складання адмінматеріалів працівники Інспекції запобігли вчиненню ще одного аналогічного порушення. На сусідній лісовій ділянці громадянин встиг незаконно спиляти дві великих ясеня та намагався втекти з місця події. Попри всі наявні докази, чоловік заперечував вчинення крадіжки лісу та поводився агресивно.

Тож екоінспекторам довелося викликати на місце подій слідчо-оперативну групу. За попередніми підрахунками фахівців у цьому випадку сума збитків перевищила 27 тисяч гривень. Але яким саме для нього буде покарання – тепер визначатимуть правоохоронці та вирішуватиме суд.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: