Медики, які працюють на прикордонні Сумщини, отримали 100 бронежилетів

18.10.2023

Благодійники надали засоби захисту для медиків, які працюють у прикордонних громадах: Великописарівській, Краснопільській, Хотінській, Білопільській та Новослобідській.

Від Львівського оборонного кластеру бронежилети вже отримували екстрені служби медичної допомоги, працівники ГУ ДСНС у Сумській області, енергетики. А цього разу 100 штук таких засобів отримають медики, які працюють на прикордонні.

Питання забезпечення медиків у прикордонних громадах засобами захисту, в тому числі бронежилетами та броньованими автомобілями, під час розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України озвучували директор Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій Бутенко та водій виїзної бригади екстренки Роман Румненко.

Запит на отримання бронежилетів для Сумської області благодійникам подала Агенція регіонального розвитку Сумської області.

Варто зазначити, що під час робочої поїздки на Сумщину представники Львівського оборонного кластеру не лише привезли засоби захисту, а й провели майстер-клас для медиків, як їх оперативно одягати та носити, щоб мати максимальний рівень захисту.

Як повідомили волонтери, це медичні бронежилети, першого класу захисту. Розмір їх регулюється, тож вони стануть в нагоді всім медичним працівникам, які надають медичну допомогу жителям громад, що постійно перебувають під обстрілами з боку рф.

Крім того, в рамках поїздки на Сумщину представники Львівського оборонного кластеру відвідали Хотінь, де домовились про подальшу допомогу цій прикордонній громаді нашої області.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: