Робоча група має напрацювати дорожню карту з системи реабілітації в Сумській області

19.10.2023

За словами заступниці голови Сумської ОВА, працювати над розбудовою комплексної системи реабілітації громадян, координувати роботу в області щодо масштабування комплексу реабілітаційних послуг буде спеціальна робоча група, яка функціонуватиме у рамках Координаційного центру підтримки цивільного населення при Сумській обласній військовій адміністрації.

Олена Бойко підкреслила, що ситуація в нинішніх умовах повномасштабної війни спонукає до розширення поняття реабілітації в суспільстві. В сучасних реаліях реабілітаційна інфраструктура вже не обмежується лише реабілітацією медичною, а розглядається, як широкий і комплексний процес: від лікарняного ліжка до повернення у повноцінне життя.

На цьому етапі важливо скоординувати зусилля і скласти дієвий маршрут реабілітаційних послуг, який допоможе людині, адаптуватися до нових умов. Тож посадовиця внесла пропозицію створити у рамках Координаційного центру підтримки цивільного населення при Сумській обласній військовій адміністрації окрему робочу групу, яка працюватиме в цьому напрямку. Першим результатом її діяльності стане будівництво дорожньої карти з системи реабілітації в Сумській області.

«Потреби у послугах реабілітації зараз виходять на перший план і продовжуватимуть зростати надалі. Дійсно, медична сфера першою підхопила естафету, впроваджуючи комплекс реабілітаційних програм, відкриваючи відповідні відділення у лікарнях, посилюючи підготовку фахівців. Щоб продовжити цей маршрут, сюди слід підключати й інших учасників, які мають чітко розуміти свою роль і своє місце у новій реабілітаційній інфраструктурі», – зазначила заступниця голови ОВА.

Тож провідна роль , за її словами, має відводитися не лише закладам охорони здоров’я, а й кожній сфері, яка дотична до суспільного життя. Це і соціальний захист, і психологічна підтримка, і працевлаштування та профпереорієнтація, і активний спосіб життя та сфера спорту тощо. Всі ці інституції мають інтегруватися в єдиний механізм, взаємодіяти і супроводжувати людину на шляху її адаптації у повноцінне життя.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: