“Жодній людині ні в чому не відмовили”. У Сумах працює “Банк одягу”

19.10.2023

Збір одягу і взуття, сортування і розподіл їх між людьми, що цього потребують – так з липня у Сумах функціонує “Банк одягу”, ініційований сумською міською організацією товариства Червоного Хреста. Працює банк одягу на базі міської бібліотеки ім. Олексія Столбіна.

“Вчора прийшла жінка, у неї були мокрі ноги. Я її взула, знайшла шкарпетки, за що вона була дуже вдячна. Сама вона з Краснопілля. До нас приїжджають люди з прикордонних міст і сіл. Багато таких, які півтора року вже живуть тут, вони приходять. Приходять малозабезпечені, діти-сироти, в основному ми зараз обслуговуємо ВПО, але жодній людині ні в чому не відмовили”, — розповідає волонтерка Марія Величко.

А родина Саржевських, що приїхала з Соледару, після того, як прийшли отримати одяг, стали допомагати волонтерам: “Наше місто окуповане. Знищена квартира, все. Немає нічого в нас. Є така група – “Переселенці у Сумах”. Ми прочитали і вирішили щось знайти з одягу. А коли сюди прийшли, захотілося допомогти. Вирішили нав’язати шкарпеток з ниток, зараз все так пішло, і все гаразд”.

“Бібліотеки – це не тільки центри книговидачі і спілкування з читачами, а й центри соціалізації, психологічної допомоги, тому ми вирішили на такий експеримент піти. Центр міста, є певне приміщення. Це таке місце, де люди можуть собі трохи налагодити життя”, — розповідає начальниця відділу культури Сумської міськради Наталія Цибульська.

Для дитячої бібліотеки банк одягу, що функціонує в приміщенні, це і спосіб залучити читачів до спільних активностей, розповіла завідувачка закладу Світлана Дубовик: “У нас є спільні заходи з Червоним Хрестом. Якщо брати банк одягу “Родинний”, зараз ми проводимо захід – діти виготовлятимуть гарбузики, так як 26 жовтня – День гарбуза. Одяг не весь розбирається, деякий йде на переробку”.

Серед потреб, які зараз має банк безоплатного одягу, — теплі речі: верхній одяг і взуття, а також одяг великих розмірів.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: