Волонтери відвезли у Хотінську громаду зібрані речі та продукти

20.10.2023

У Сумах зібрали речі для мешканців п’ятикілометрової прикордонної зони. 18 та 19 жовтня допомогу у вигляді одягу та взуття, харчових продуктів, іграшок і засобів гігієни приймали в приміщенні інституту СумДУ на вулиці Петропавлівська. 20 жовтня волонтери відвезли зібране у Хотінську громаду.

“Привезли іграшки, привезли одяг для дітей, книжечки. Наші поїхали вже, їм не потрібно, тому принесли. – Звідки дізнались про цю акцію? — У фейсбуці прочитала і вирішила сюди приїхати і привезти все”, — говорить Олена Опара.

“Дитячі речі, канцтовари для малих дітей. В інстаграмі поширювали репостами. Всім потрібно допомагати хоч якимись маленькими справами треба”, — розповіла Юлія Баленко.

Збір організувала сумчанка Тетяна Крикун. Це не перший такий її досвід, до цього волонтерка возила речі в Великописарівську громаду. “Міжнародні організації допомагають кому? Тим, хто має якийсь офіційний статус: багатодітна, малозабезпечена родина… Але дуже багато сімей на тих територіях не мають такого статусу. На жаль, ми не можемо дати діткам лише одяг. Потрібна побутова хімія, продукти харчування, смаколики, канцелярія, ще щось”, — розповіла жінка.

Значний внесок у збір допомоги, розповіла Тетяна Крикун, зробили її друзі – громадяни Німеччини, передавши дітям Сумщини солодощі, ковдри, підгузки, одяг, спортивний інвентар. 20 жовтня Тетяна Крикун разом з волонтером із Німеччини відвезла зібрані речі мешканцям Хотінської громади. Начальниця служби у справах дітей Хотінської селищної ради розповіла про потреби мешканців.

“Це продукти, засоби гігієни, шкарпетки, дитячі і дорослі підгузки. Взагалі ми раді всьому, що нам дають, і всім дякуємо. З Тетяною ми спілкувалися телефоном. Вона запитувала кількість дітей, які проживають на нашій території, ми з нашими старостинськими округами зібрали цю інформацію, надали списки, і згідно цих списків привезли гуманітарну допомогу”, — зазначила начальниця служби у справах дітей Хотінської селищної ради Тетяна Герман.

За словами Тетяни Герман, більшість дітей виїхала з 5-кілометрової зони. Нині там лишаються 360 дітей. Речі від сумчан та жителів Німеччини розподілять між мешканцями Хотіні, Кіндратівського, Біловодського і Олексіївського старостинських округів.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: