У Сумах чоловік, чий будинок перетворився на купу сміття після ракетного удару, півтора місяці не може отримати компенсацію

25.10.2023

На особистий прийом громадян до начальника Сумської обласної військової адміністрації звернулися жителі міст Суми та Ромни.

Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, ветеран військової служби, особа з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з Роменської громади потребує допомоги у вирішенні питання щодо надання житла. Заявник перебуває в черзі під номером 1, але понад 20 років не може отримати житло.

Як пояснює міська влада, наразі така ситуація склалась через те, шо у бюджеті громади відсутні кошти на залучення їх до реалізації Програми на придбання житла громадянам, які перебувають на квартирному обліку. Володимир Артюх доручив структурним підрозділам обласної військової адміністрації знайти можливість для виділення коштів з обласного бюджету (субвенція міському бюджету).

Також за допомогою до очільника Сумщини звернувся житель Сум, чиє житло було зруйноване внаслідок ракетного удару. Тоді ж загинула і дружина заявника, а сам чоловік залишився без даху над головою. Півтора місяці постраждалий не може добитись вивозу сміття, на яке перетворився його будинок та отримати компенсацію на відновлення житла.

Як доповіли Володимиру Артюху представники Сумської міської ради, обидва питання знаходяться в стадії вирішення. Крім того, заявнику передбачена допомога з міського бюджету. Очільник Сумщини доручив профільним департаментам сприяти виділенню допомоги жителю Сум і з обласного бюджету.

«Ми допомагаємо громадам вирішувати проблеми громадян, адже всі вони – жителі Сумщини. Але хочу нагадати керівникам громад та депутатам, яких обирали люди, що ваш головний пріоритет – турбуватися за своїх громадян, допомагати їм та ефективно вирішувати проблемні питання», – підкреслив очільник області.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: