Український вчитель Артур Пройдаков, який працював на Сумщині, потрапив до десятки найкращих педагогів світу

26.10.2023

До ТОП-10 найкращих вчителів світу за версією премії Global Teacher Prize вперше потрапив учасник з України — вчитель української мови та літератури Артур Пройдаков.

Про це повідомили організатори найпрестижнішої світової відзнаки для педагогів Global Teacher Prize.

У 2021 році Пройдаков став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine, яка щороку відзначає вчителів-змінотворців.

Потрапивши до десятки найкращих вчителів світу, переможець національної премії 2021 року Артур Пройдаков, як представник українського вчительства прагне донести світові, що українські вчителі та освітяни продовжують якісно виконувати свою роботу навіть під час повномасштабної війни.

“Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-ки. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни. Цього досягнення не було б без наших захисників і захисниць. Тільки завдяки ним я маю честь працювати вчителем в Україні. І це додатково мотивує робити тільки найкраще у своїй діяльності. Попри все”, — зазначив Артур Пройдаков.

Ім’я найкращого вчителя планети 2023 року оголосять 8 листопада на церемонії нагородження Global Teacher Prize, яка відбудеться у межах 42-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі в штаб-квартирі ЮНЕСКО. Переможець премії отримає нагороду розміром 1 мільйон доларів.

Загалом цьогоріч до списку 50 найкращих вчителів світу потрапило відразу двоє українських вчителів – Артур Пройдаков і Людмила Таболіна (також вчителька української мови та літератури, фіналістка Global Teacher Prize Ukraine 2019).

Що відомо про вчителя Артура Пройдакова

Артур Пройдаков народився в місті Кадіївка (зараз це окупована частина Луганської області). У листопаді 2014 року був змушений залишити дім через війну. Певний час працював на Сумщині в державній школі в місті Ромни, а потім — у школі MIDGARD у Києві. Після повномасштабного вторгнення організував курси з української мови для переселенців у Коломиї, проводив уроки в рамках Всеукраїнського розкладу, розповідав у закордонних та українських медіа про агресію Росії й значення вчительської роботи в умовах таких викликів. Автор уроків у Всеукраїнській школі онлайн.

Пройдаков також розвиває українську освіту в школі Mriy Diy, а також як виконавчий директор в освітній фундації MriyDiy. Крім того, він є одним з експертів безоплатної освітньої онлайн-платформи iLearn від ГС “Освіторія”, яка допомагає випускникам готуватися до ЗНО/НМТ і вступати до вишів.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: