Вибухотехніки поліції Сумщини знищили на полігоні особливо небезпечні боєприпаси

26.10.2023

Вчора співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області вивезли на полігон та знищили кілька одиниць особливо небезпечних боєприпасів, які були виявлені протягом тижня.

Серед них артилерійський снаряд калібру 122 міліметри, протитанкова міна ТМ-62, постріл від протитанкового гранатомету, бойові частини некерованих авіаційних ракет С-8, та касетний суббоєприпас від ракети з реактивної системи залпового вогню «Ураган». Всі боєприпаси надзвичайно небезпечні.

Зокрема ворожий суббоєприпас, що не розірвався після обстрілу росіянами одного з населених пунктів Юнаківської громади, та артилерійський снаряд, який, на щастя, не вибухнув від удару об грунт у місті Середина Буда. Все це спочатку було знешкоджено та з обережністю перевезено на спеціально виділене для знищення місце, де й підірвано за допомогою накладного заряду вибухівки.

«На жаль, територія Сумщини щодня піддається ворожим обстрілам з території росії. Щодня мобільним групам вибухотехніків поліції доводиться виїздити на виклики та знешкоджувати різного роду боєприпаси, що знаходять люди після окупацією росією нашої області. Залишається високою і загроза дистанційних мінувань населених пунктів та прикордонних територій області. Тому громадянам важливо це пам’ятати та бути вкрай уважними і обережними. Ні в якому разі не ігноруйте спеціальні знаки, які попереджають про мінну небезпеку, не ігноруйте сигнали, що попереджають про загрозу авіаударів чи небезпеку артобстрілів.

Поліція закликає громадян при виявленні будь-яких підозрілих предметів, схожих на боєприпаси бути дуже обачними. Ні в якому разі не підходьте до снаряду, міни чи ракети, що не спрацювали. Позначте місце знахідки та повідомте про небезпечний предмет органи влади, поліцію або військових», – коментує начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: