Нардеп Тетяна Скрипка започаткувала акцію “Українська книга – рідній бібліотеці”

26.10.2023

Народний депутат Тетяна Скрипка виступила з ініціативою підтримки сумських книгозбірень та популяризації видань українських авторів і книг, написаних українською мовою.  Акція, започаткована парламентаркою, отримала назву “Українська книга – рідній бібліотеці”. Народна обраниця показала власний приклад – передала до сумської бібліотеки вибрані примірники із родинного надбання і закликала посадовців, активістів та громадських діячів приєднуватися до акції. Мотивувало на такий вчинок Тетяну Скрипку прагнення оновити фонди бібліотек цікавими  українськими книгами, що обов’язково знайдуть своїх читачів.

«Шевченко В.В. “Феномен Григорія Сковороди і сковородиністика на позвах часу”; Джонс Адам “Геноцид. Вступ до глобальної історії”; Костянтин Бобрищев “Моя Єдина. Фотопоема про Україну”. Ці та інші книги українською із моєї сімейної бібліотеки переїхали до міської книгозбірні.

У такий спосіб рада започаткувати акцію “Українська книга – рідній бібліотеці”. Разом із Єфремом Лазаревим передали книги до міської бібліотечної системи, і закликаємо представників органів місцевого самоврядування, посадовців, громадських діячів взяти участь в оновленні книжкового фонду наших бібліотек.

Цікаві та якісні видання, які прочитані родиною, мають дарувати яскраві емоції новим читачам, а не стояти на полицях. Долучайтеся!» – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, завдяки нардепу Тетяні Скрипці юні сумські шахісти вирушили на аматорський турнір до Чехії. Це чудова можливість для талановитих вихованців Сумського палацу для дітей та юнацтва не тільки позмагатися із серйозними супротивниками, а й познайомитися із культурою європейської країни та гарно провести час.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: