У Сумах Котельню північного промвузла мають днями запустити в роботу

26.10.2023

В області вже підключено до роботи 92% котелень бюджетних закладів та теплопостачальних підприємств. Забезпечено подачу тепла до 59% багатоквартирних житлових будинків, 91% дошкільних навчальних закладів, 87% закладів середньої освіти, 92% лікарняних закладів, повідомляють у Сумській ОВА.

Своєчасний старт опалювального сезону забезпечений завдяки якісному виконанню всіх видів регламентних і технічних робіт, які проводились протягом літнього періоду поточного року.

Вирішенням ряду проблемних питань особисто займався начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Зокрема, щодо підключення до опалення абонентів Котельні промислового промвузла, яка обслуговує третину обласного центру, та теплозабезпечення значної частини житлового фонду Шосткинської громади.

Наразі НАК «Нафтогаз» вже підписав договір з керівництвом Котельні північного промвузла на постачання природного газу, тож після узгодження технічних питань котельню буде запущено в роботу (орієнтовно 27-29 жовтня).

«До мене зверталося багато мешканців Сум, які є абонентами КППВ з приводу відсутності тепла в оселях і я пообіцяв, що вже до кінця тижня опалення повинно бути. Разом з керівництвом міста, підприємства ми плідно попрацювали і вже маємо позитивний результат. Договір є, система технічно готова, тож невдовзі розпочинаємо подачу тепла», – зазначив Володимир Артюх.

Стосовно проблемного питання підключення до опалення житла мешканців Шостки, міський голова Микола Нога проінформував, що ключові моменти врегульовано: частково погашено заборгованість перед Сумською філією ТОВ «Газорозподільчі мережі України». Це дало можливість розпочати пуск тепла у будинки, які досі залишались без опалення.

Протягом 2-3 діб технологічне обладнання теплопостачаючих підприємств вийде на оптимальний режим роботи.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: