У Сумах представили фотопроєкт про прикордонниць “Неймовірна”

26.10.2023

На базі простору для жінок і дівчат “Вільна” у Сумах представили фотопроєкт під назвою “Неймовірна”. Його героїні — прикордонниці окремого контрольно-пропускного пункту “Київ”. Поряд зі світлинами — їхні історії: про службу, повномасштабну війну, сім’ю та мрії.

“Цей проєкт розповідає про 10 надзвичайних жінок-прикордонниць, які 24 лютого 2022 року стали на захист нашої Батьківщини, а деякі навіть з 2014-го року”, — сказала менеджерка простору “Вільна” Юлія Гукаленко.

Світлана Діденко мріяла стати прикордонницею з дитинства. У 2008-му році її мрія здійснилася. Жінка каже: в обраній професії все подобається. Поділилась і враженнями від фотопроєкту: “Мені подобається, що жінки на рівні з чоловіками можуть нести службу і що для жінки немає нічого неможливого: вона так само, як і чоловік може виконувати всі завдання”.

За інформацією менеджерки простору “Вільна” Юлії Гукаленко, фотопроєкт спрямований на подолання гендерних стереотипів у виборі професій жінками: “Цей проєкт покликаний дати впевненість жінкам у власних силах, у їхній спроможності бути не тільки мамою і за чоловіком, а робити те, що вони хочуть, те, що вони можуть, добре вміють. Тобто, бути спроможною, незалежною і просто чарівною жінкою, але впевненою в собі”.

Побачити фотопроєкт “Неймовірна” на вулиці Воскресенській 3 можна  до 29 жовтня. По тому виставку повезуть в інші міста країни.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: