На Ямпільщині прощались із військовим Дмитром Мурастим

27.10.2023

У селищі Привокзальному Ямпільської громади попрощались з 28-річним військовим Дмитром Мурастим. Чоловік загинув 21 жовтня неподалік села Спірне Бахмутського району.

Молодший лейтенант з позивним “Магура” був керівником підрозділу Дмитра. Військовий розповів, що вони разом пів року перебували на одній з найважчих ділянок фронту.

“Він загинув як Герой. Не втік кудись за кордон, а сам прийшов на службу, знав куди він йшов – у піхоту, у бойовий підрозділ, який займається суто війною. Він сумлінно виконував завдання, які ставились. Для нас він Герой, для нас Герої всі ті, хто полягли вже і ті, що ще стоять, через те, що ці люди залишились в Україні і захищають цю країну”, – зазначив командир загиблого.

Шкільна вчителька Галина Бурнос згадує шкільні роки Дмитра. За її словами, він ріс веселим та був дуже талановитим.

“Залишились про нього найкращі спогади: веселий, заводний, активний. Завжди сміявся, знаходив привід посміятись над собою та над іншими, сміливо приймав будь-які невдачі, спокійно ставився до складних життєвих обставин. Він у молодших класах брав участь у шкільних олімпіадах з української мови і вчителі з інших шкіл району, бачачи як він впевнено і грамотно висловлює свою думку, казали: “Який великий потенціал у цього хлопця”. Мені дуже шкода, що такі хлопці, з таким потенціалом йдуть зараз від нас. Хочу подякувати Дімі, що він захищав нас і попросити пробачення, що ми не змогли його захистити”, – розповіла Галина Бурнос.

Попрощатись з Дмитром з’їхалась вся громада, зазначив староста Імшанського старостинського округу Володимир Кравченко. Люди проводжали загиблого стоячи на колінах.

“Ми проводжаємо в останню путь нашого земляка Дмитра – жителя села Привокзальне, який народився в цьому селі, навчався в Імшанській школі. Він віддав найдорожче, що у нього було – своє життя за наше з вами майбутнє. Багато людей приїхало, незважаючи на погоду, всією громадою ховаємо його. Вічна пам’ять і вічний спокій”, – сказав Володимир Кравченко.

Поховали Дмитра Мурастого на кладовищі селища Привокзальне.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: