Директору ліцею на Роменщині, який судився з місцевим відділом освіти, не продовжили контракт

27.10.2023

До редакції romny24.info звернулися батьки Андріяшівського ліцею з листом. У ньому вони повідомляють, що відділ освіти, молоді та спорту Андріяшівської громади не продовжив контракт директору Андріяшівського ліцею Євгенію Шевченку. Нагадаємо, що цей керівник судився з відділом освіти, молоді та спорту через догану, оголошену відділом за фотосесію з випускниками на ганку школи. Потім його не атестували, як вчителя, а нині – не хочуть бачити на посаді директора ліцею.

Публікуємо повний лист:

«І знову Роменщина на слуху! Всі ми вже знайомі з історією директора Андріяшівського ліцею, який звертався до суду, щодо скасування наказу про догану за фотосесію з випускниками. І, як відомо, Роменський суд позов задовольнив. Але згодом була апеляція та скасування рішення першої інстанції, без жодних пояснень.

На жаль ніхто з правоохоронних органів не звернув уваги на те, що дії керівника відділу освіти, молоді та спорту Андріяшівської територіальної громади, призвели до порушення Конституційних прав і свобод громадян. Адже виступаючи, в якості свідка, голова Роменської військової адміністрації, Д. І. Ващенко засвідчив, що під час воєнного стану, такі обмеження прав і свобод громадян, може вводити тільки керівник Роменської військової адміністрації. Окремим пунктом, він заявив, що таких обмежень військова адміністрація не запроваджувала.

Як показав час, всі школи району проводили вручення документів про освіту, не обмежуючи прав і свобод всіх учасників навчального процесу.

На цьому керівництво відділу освіти, молоді та спорту Андріяшівської територіальної громади не зупинилось, та повідомило про не продовження контракту з діючим директором школи, без пояснення причин.

Обуренню батьків, немає меж. Молодий директор школи і педагог, досягнення якого, цього року оцінили відзнакою Верховної Ради України, займається покращенням матеріально технічної бази, якості освітнього процесу, про що свідчить те що випускники нашого ліцею вступають до кращих навчальних закладів країни та до престижних Вишів за кордоном. Місцеві підприємці бачать «запал» молодого директора і всіляко долучаються спонсорською допомогою, аби наші діти, мали краще майбутнє.

Слід відмітити його зусилля для побудови укриття щоб учні ліцею були в безпеці. Він є ініціатором робочих зустрічей з керівництвом району, місцевим бізнесом та керівництвом громади. Але останні вирішили, що діти можуть навчатись дистанційно, а вільні кошти, краще витратити на ремонт приміщення та меблі. Це все свідчить що безпека наших дітей, не є першочерговою задачею керівництва відділу освіти.

З першого дня повномасштабного вторгнення Андріяшівський ліцей, став на підтримку наших воїнів, які боронять майбутнє нашої Батьківщини. Навіть скептики визнають, що молодий керівник, зробив більше ніж його попередники. Але саме це, на думку громади і стало головною проблемою, адже багато кому не подобаються люди, які прагнуть прозорості і змін системи.

Крім того, батьківський комітет обурений, що із звільненням директора, школа втратить педагога новатора, який викладає чи не найскладніший предмет: фізика, математика та інформатика. Дефіцит вчителів саме цих дисциплін, в країні стоїть дуже гостро. А гарних і досвідчених спеціалістів з досвідом, взагалі мало. І тут виникає питання: Хто сьогодні стоїть на захисті найбільш вразливої ланки нашого суспільства, наших дітей? В той час коли агресор викрадає наших дітей на окупованих територіях, атакує домівки і заклади освіти, чиновники відділу освіти позбавляють наших дітей майбутнього.

Батьки не зупиняться і якщо місцева влада не може вирішити це питання, то планують вирушити на зустріч до Офісу Президента аби відстояти право своїх дітей і директора школи на справедливість. Наші захисники сьогодні боронять нашу Незалежність, не для того аби хтось міг і далі набивати кишені. Від нас залежить, що ми дамо нашим дітям. Ми повинні побороти внутрішнього агресора. А наші діти не повинні мерзнути в підвальних приміщеннях, а мати комфортні умови щоб творити нову Державу, адже саме з таких «звичайних» дітей народжуються майбутні поети, науковці, винахідники і захисники генетичного коду нашої нації!!!»

Батьки, які підписалися під листом: Чигрин Ю.А, Кириченко Ю.М, Гоменюк Н.О, Марченко Л.В, Дніпровська Д.В, Дніпровський О.В, Іванченко Р.В., Іванченко О. В., Бугрій Н.М., Бунц В. В., Деркач О.В., Моренко О.В.

Журналісти намагалися дозвонитися до начальника відділу освіти Андріяшівської громади Людмилі Євдокимовій, але не вдалося, тому залишають за нею право висловити свою думку з цього приводу.

romny24.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: