У Сумах комісія розглянула питання перевезення пасажирів і розміщення зупинок у середмісті

27.10.2023

Комісія з координації роботи міського пасажирського транспорту на території Сумської міської ТГ на черговому засіданні розглянула чотири питання, що стосувалися перевезення пасажирів і розмежування зупинок навпроти Центрального ринку.

Так, під час засідання обговорили результати роботи автомобільних перевізників протягом попереднього періоду дії договорів про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування та питання надання рекомендацій виконавчому комітету щодо продовження відповідних договорів. Також розглянули звернення сумчанина щодо покращення роботи громадського транспорту, який курсує в напрямку Василівки, та директора КП «Електроавтотранс» щодо розосередження місць зупинки громадського транспорту на зупинці «Центральний ринок» та інше.

Доповідаючи з першого питання, начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко зазначив, що в роботі перевізників є недоліки, які фіксуються в актах, складених за результатами проведених перевірок. Серйозних і систематичних порушень в роботі пасажирського транспорту виявлено не було. Посадовець запропонував комісійно рекомендувати виконавчому комітету подовжити дію договорів про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування протягом строку дії відповідного Указу Президента «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». Члени комісії підтримали цю пропозицію.

По другому питанню начальник служби руху КП «Електроавтотранс» Віра Ревенко зауважила, що загальна кількість технічно справних автобусів підприємства станом на сьогодні, а також нестача водіїв автобусів через мобілізацію до лав ЗСУ не дають змогу додатково обслуговувати нові автобусні маршрути. Сергій Яковенко додав, що наразі напрямок Василівки відповідно договору обслуговує один із приватних перевізників, законодавчих підстав для призначення іншого перевізника немає. Окрім того, в наступному році планується провести обстеження пасажиропотоку, за результатами якого можна буде обґрунтовано визначити необхідність додаткового транспорту до цього району. У підсумку комісія вирішила включити питання щодо руху комунального транспорту до Василівки до переліку завдань з обстеження пасажиропотоку та повернутися до обговорення після отримання його результатів.

Щодо розосередження місць зупинки громадського транспорту на зупинці «Центральний ринок», учасники засідання підтримали пропозицію КП «Електроавтотранс» по розмежуванню зупинок. Тож, вирішили звернутися до департаменту інфраструктури міста, щоб він (департамент) доручив відповідному підприємству змінити розташування дорожніх знаків на відокремленій зупинці «Центральний ринок» (у напрямку середмістя), а саме: перша – автобусна, друга – тролейбусна.

У розділі «Інше» заслухали доповідь начальника відділу з безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Сумській області Ігоря Біловола щодо відсутності інформації про місця концентрації ДТП в місті. Члени комісії зійшлися на тому, щоб доручити відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг підготувати звернення на ім’я в. о. міського голови з виконавчої роботи Юлії Павлик, щодо розв’язання питання з підготовки відповідної інформації.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: