На Сумщині затримали чоловіка, який незаконно переправляв осіб через державний кордон до РФ

27.10.2023

За даними слідства, починаючи з січня 2023 року, 25-річний сумчанин вступив у попередню змову зі своїм 42-річним знайомим та розпочав протиправну діяльність, що полягала у організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Зловмисники, будучи обізнаним про те, що деякі пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю тимчасово закриті, вирішили таким чином покращити своє матеріальне становище.

Чоловіки з метою реалізації злочинного умислу дослідили лінію державного кордону та місця дислокації блокпостів. Після чого почали пошук осіб, які за грошову винагороду мали намір потрапити на територію РФ, а саме розмістили оголошення у соцмережах та месенджерах. Підшукавши клієнта, зловмисники діяли відповідно узгодженого плану. При цьому використовували декілька транспортних засобів та здійснювали заходи конспірації для укриття злочину. Окрім того, надавали поради та вказівки для успішного перетину лінії державного кордону.

Так, у квітні працівники правоохоронних органів затримали обох зловмисників, одного з яких безпосередньо під час руху у напрямку непрацюючого міжнародного пункту пропуску. Тоді ж чоловікам було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та обрано запобіжні заходи.

Проте, вийшовши під заставу, 25-річний зловмисник почав ухилятись від органів досудового розслідування та був об’явлений у розшук. Поліцейські встановили його місцезнаходження, він переховувався у одному із сіл Сумського району. Чоловік був вдруге затриманий у процесуальному порядку, а застава звернута в дохід держави. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Слідство триває.

В той же час, слідчі вже завершили досудове розслідування відносно 42-річного співучасника злочину та скерували обвинувальний акт до суду.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: