Привласнення 1,1 млн грн під час ремонту школи на Сумщині – судитимуть директора ТОВ

28.10.2023

Ювенальними прокурорами Великописарівського відділу Охтирської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння 1,1 млн грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення та легалізації доходів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 та ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2021 року між зазначеним директором та відділом освіти, молоді та спорту селищної ради укладено договір щодо капітального ремонту із влаштуванням штучного покриття стадіону Заводської школи Великописарівського району.

На підставі поданих актів виконаних робіт у грудні 2021 року на рахунок товариства замовником оплачено 1,5 млн грн. Однак у ході слідства встановлено, що директор товариства умисно вніс у офіційні документи неправдиві відомості щодо закупівлі матеріалів та обсягів виконаних будівельних робіт. Відповідно до висновку експертів, директор товариства, не виконавши умов договору, незаконно привласнив бюджетні кошти в сумі 1 млн 140 тис грн.

З отриманими злочинним шляхом коштами директор ТОВ вчинив ряд фінансових операцій, спрямованих на приховування незаконного їх походження.

Нагадуємо, що разом із директором ТОВ судитимуть також і начальника відділу освіти, молоді та спорту, яка також є депутатом селищної ради, за фактом розтрати майже 1,1 млн грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Достовірно знаючи, що капітальний ремонт з влаштуванням штучного покриття стадіону відповідно до умов договору не виконано, посадовиця завірила власним підписом та печаткою акти виконаних робіт, на підставі яких товариству безпідставно перераховано кошти.

Досудове розслідування завершено слідчими Охтирського районного відділу поліції Голвного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: