Журналістка з Сумщини врятувала малюка від жебрацтва

28.10.2023

Те, що журналістика – не професія, а спосіб життя, відомо багатьом представникам медіа. І дуже добре, коли, користуючись повноваженнями «четвертої» влади, вдається робити добрі справи, допомагаючи людям!

Так, у четвер, 26 жовтня, спецкор ВШ на залізничному вокзалі в Києві звернула увагу на малюка, який повзав під ногами. Підняла дитину з холодної підлоги, аж раптом почула: «Вася, Вася!». Це мама хлопчика зверталася до сина. Журналістка одразу запідозрила, що щось не так… Розговоривши незнайомку, вона дізналася, що мама з малюком – біженці з Херсону. До Києва приїхали влітку, коли їх село затопило. Жінка з малим поневірялися по квартирах небайдужих киян. Сплачувала їм копійки за дах над головою. А коли гроші закінчилися, 24-річна мама почала ходити по кафе і прибирати там за їжу. Два дні тому зробила прибирання в квартирі однієї місцевої мешканки і заробила триста гривень. За ці кошти винайняла ночівлю на вокзалі (200 грн). За те, щоб скористатися душем, довелося сплатити ще 50 грн. У четвер жінка з хлопчиком були вже зовсім без грошей, тому просто сиділи на вокзалі, не знаючи, куди йти ночувати. У цей момент вони і потрапили на очі спецкора ВШ. Яка, до речі, одразу помітила, що Марина (так звуть біженку) вагітна.

Тож сумська журналістка повела нових знайомих до представників ЮНІСЕФ, які створили дитячий простір «Укрзалізниця» на вокзалі. Пояснила ситуацію і вже за мить на місце події прибули спеціалісти у справах захисту переселенців. Жінку з малям оформили до кризового центру. З подальшим відправленням до однієї з країн Європи. Спецкор ВШ особисто зв”язалася з благодійниками, з” ясувала всі необхідні деталі. Наразі жінка з дитиною під надійним захистом в рідній державі і з перспективами переїхати в безпечне місце до Франції.

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: