На Сумщині відбулись спільні навчання кінологів з поліції та Нацгвардії

30.10.2023

Працівники кінологічного центру Головного управління Національної поліції спільно з гвардійцями-кінологами військової частини 3051 Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України разом зі своїми чотирилапими напарниками за участі судді Кінологічної Спілки України з робочих якостей, помічника судді в захисному розділі/ фігуранта вищої категорії Андрія Сахна провели тактичні навчання в обстановці, максимально наближеній до бойової.

Сьогодні, у часи російської агресії щодо нашої держави, робота кінолога та його службового собаки набуває все більшої актуальності. Війна – це іспит не тільки для людини, а й для собаки, тому якісна підготовка тварин є дуже необхідною, аби допомагати вчасно запобігати та протидіяти злочинності. Адже майже кожного дня кінологи та їх напарники здійснюють перевірку транспортних засобів на предмет перевезення вогнепальної зброї, вибухівки та незаконних речовин, демонструють свою ефективність під час затримання підозрюваних осіб.

Вчора правоохоронці мали можливість відточити навички та уміння своїх чотирилапих напарників, а також вивчити нові тактичні дії та вдосконалити спільну комунікацію. Тут дуже важливо бути одним цілим зі своїм підопічним. Сценарій навчання – це реальні події та ситуації, які траплялись з правоохоронцями під час несення служби.

Першу ситуацію моделювали з автотранспортом. За сценарієм, водій застосовував фізичну силу та вогнепальну зброю щодо правоохоронця, а службовий пес знешкоджував потенційного зловмисника. Потім проходило відпрацювання штурму окопу та зачищення його від ворога. Ці дії потребують ретельного планування та спеціальної тактики. У цій ситуації застосовували зброю та вибухівку, щоб навчити собаку правильно реагувати на вибухи і постріли та злагоджено відпрацьовувати бойові завдання. Останнім було завдання в приміщенні, де потрібно було виявити та знешкодити озброєного зловмисника.

Завдяки винятковому нюху та постійним тренуванням службові собаки показали неймовірні результати. Також усі учасники навчання відточили свою майстерність, отримали нові знання та закріпили раніше набуті навички.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: