Сумський національний театр ім. М. Щепкіна відвідав із гастролями Київ

30.10.2023

Наприкінці жовтня 2023 року відбулися гастролі Сумського національного академічного театру ім. М. Щепкіна в Києві.

На сцені Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка 26 жовтня театром було представлено «Тригрошову оперу» за п’єсою Б. Брехта на музику К. Вайля у постановці заслуженого артиста України Максима Булгакова.

27 жовтня в Національної філармонії України в рамках проєкту «Філармонія нескорених» відбувся показ музично-мультимедійного дійства «Карнавал тварин» – втілення однойменної сюїти К. Сен-Санса, режисер-диригент – Микита Поляков.

Протягом гастролей колектив театру тепло зустрічали та підтримували не тільки кияни, а й глядачі з різних областей України, серед яких численні сумчани, що проживають у столиці. Для багатьох виступ улюбленого театру став справжнім святом та мистецьким імпульсом, який живить сили та спрямовує до Перемоги.

Під час спілкування з творчим складом театру тимчасово виконуючий обов’язки міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв подякував всьому колективу.

«Сьогоднішній творчий внесок діячів культури Сумської області є не лише морально-емоційною підтримкою, а й, без перебільшення, постає виразною ознакою цивілізованої нації з висококультурними потребами, котра свідомо прагне не лише захищати й берегти свій культурний код, а ще й піклується про примноження мистецького спадку для майбутніх поколінь» – зазначив очільник Міністерства культури та інформаційної політики України.

Перед виставою з першої театральної сцени країни до глядачів звернувся виконуючий обов’язки генерального директора – художнього керівника Сумського національного театру ім. М. Щепкіна Сергій Дорофєєв. Він зауважив, що Сумська область має найдовший кордон протяжністю 564 км з країною терористом – Росією, а м. Суми знаходиться в 30 км від кордону з країною-агресором. Але, не дивлячись на постійні загрози з боку росіян, театр ім. М. Щепкіна не просто продовжує працювати, а й говорить з глядачем на актуальні теми сучасною мовою, а також працює під одним дахом з театром-переселенцем – Луганським українським театром. Він зазначив, що виступ колективу театру в Києві це не тільки ствердження того, що мистецтво не занепало, а, навпаки, символ незламності та непереможності.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: