RGM group: українська компанія – лідер, яка відбудовує Сумщину після російського вторгнення

31.10.2023

Група компаній RGM group уже 20 років працює на Сумщині. До повномасштабного російського вторгнення досягла статусу визнаного лідера з укладання та ремонту дорожнього покриття, ремонтів і будівництва мостів, забезпечувала крупних замовників-партнерів дорожньо-будівельними матеріалами та металоконструкціями власного виробництва. З перших днів російського вторгнення на підприємстві спрямували свої ресурси на зміцнення оборони Сумщини та допомогу українським військовим підрозділам. Компанія зазнала ворожого бомбового удару, але відновлює своє виробництво і розширює свою діяльність з метою: максимально допомогти у відбудові Сумщини.

Перші дні березня 2022 року… Розбита від двох російських авіабомб спецтехніка, зруйновані офісні приміщення та виробничі цехи, як результат – понад 40 млн грн збитків, саме такі наслідки повномасштабного російського вторгнення мала RGM group на десятий день повномасштабної війни.

Фото: березень 2022 року

«Коли я побачив руйнування, стало дуже тяжко, тому що стільки сил і труда вложено було в офіси, в техніку. В 2021 році за рахунок того, що у нас зростали постійно продажі, ми нарощували портфель замовлень. Завдяки ефективній системі управління та дуже крутій команді, змогли зайняти лідируючі позиції в області, був оновлений автопарк спецтехніки, яка цього дня більшість постраждала, а деяка була знищена взагалі», – згадує комерційний директор Групи компаній RGM group Ігор Ларченко.

Від першого дня російського вторгнення колектив активно допомагав зміцненню оборони Сум проти ворога, який тоді вже оточив місто. Військовослужбовець Леонід Ніколаєнко розповідає, що коли ворог підійшов до Сум, товариш його юності, власник Групи компаній RGM group Сергій Голуб, допомагав оборонцям Сум захистити місто і його жителів усіма ресурсами свого підприємства: «Були надані бетонні блоки, спецтехніка, паливо… Три місяці день у день нам допомагали отримати оборону».

«Власними силами і за власні кошти» – це та формула, за якою понад півтора роки в компанії RGM group відновлюють свій потужний довоєнний виробничий, технічний і технологічний потенціал. Нині масштаби відновлень підприємства близько 70%: вся територія, що була розбита вибухами, замощена плиткою, відремонтовані офісні приміщення, встановили новий дах над арматурною дільницею підприємства. Але найголовніше, про що говорять в колективі компанії RGM group, змогли відновитись самі – і тепер активно відновлюють та відбудовують всю Сумщину. Сьогодні підприємство активно інтегрується в нові сфери й напрями, де потрібні новітні технології, неординарні конструктивні рішення, кваліфіковані професійні кадри, та гарантована якість виконаних будівельних робіт.

Фото: листопад 2023 року

«Зараз ми відкрили для себе новий напрям – беремо участь у відновленні житла, яке було пошкоджене при масштабному вторгненні, також будуємо бомбосховища на території Сумщини. Ми та компанія, яка на собі пережила розруху та руйнування, тому оновлюючи Сумщину суворо контролюємо якість своїх робіт, адже усвідомлюємо: від цього залежить безпека та комфорт наших людей», – коментує виконавчий директор Групи компаній RGM group Яна Сєліна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: