Доставка продуктів, ліків та прибирання: соцпрацівники центру “Берегиня” у Сумах допомагають самотнім пенсіонерам

31.10.2023

Соціальні працівники центру “Берегиня” у Сумах допомагають самотнім пенсіонерам. Привозять ліки, харчі, допомагають на городі.

Ганні Олександрівні 87 років. Жінка розповіла: через хвороби та вік їй не обійтися без сторонньої допомоги. До неї приходить соцпрацівниця з центру “Берегиня”. “Часничок мені посадила, я вже не взмозі. Лічильники перевірити, щось купити, заплатити – я до цього не причетна. Тільки дівчата. Одна, щоправда, пішла в декрет, тепер Оленка стала, вже два місяці. Теж так само, я їй все доручаю”, – розповіла пенсіонерка.

У соцпрацівниці пані Олени 12 підопічних. Жінка розповіла – понад 30 років допомагає самотнім пенсіонерам. Двічі на тиждень приходить і до Ганни Олександрівни. “Доставка харчів, медикаментів, зв’язок з лікарем, виписка рецептів, до лікаря сімейного звертаємось, оплата платежів, прибирання. Обов’язково робота на присадибній ділянці. Цій бабусі ми вже допомогли”, – розказала соцпрацівниця.

Для роботи у віддалених селах задіяні швачка, виконавець робіт з благоустрою, соцпрацівник та перукар. Перукарка Алла розповіла, що за день стриже близько десяти людей: “Я обслуговую села і все місто Суми – людей, які малозабезпечені або мають інвалідність. Працювати в задоволення”.

76 соціальних працівників виїжджає до людей, які потрапили у складні життєві обставини й потребують опіки та догляду вдома, розповіла директорка комунальної установи центру “Берегиня” Інна Галіченко.

“Ми охоплюємо повністю всю територіальну громаду. Крім міста Суми, охоплюємо приєднані старостинські округи. Вже нова робота розпочата у зв’язку з тим, що у нас мультидисциплінарна команда. Ми виїжджаємо у найвіддаленіші куточки нашої громади. Це 20 сіл, які приєднані й в цих селах навіть немає транспортного зв’язку і тому під’їзд, підвезення продуктів, допомога цим людям старшого віку, які виходять на ходунках – це на сьогодні вкрай потрібне”, – сказала Інна Галіченко.

За словами директорки “Берегині”, соціальні послуги Центру, загалом, отримують понад 3500 людей. Аби стати підопічним соціальної служби, люди мають звернутися до терцентру, щоб визначити категорію та чи підпадають вони під догляд вдома. Для цього мешканцям Сумської громади можна звертатись за адресою: вулиця ЗСУ, 18.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: