На Сумщині судитимуть юнака, який “замінував” школу

31.10.2023

Лебединським відділом Сумської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 19-річного юнака, який повідомив про мінування навчального закладу.

Мова йде про подію, що сталась у вересні 2023 року. Тоді у денний час юнак зателефонував на лінію «102» та повідомив оператору про загрозу вибуху через замінування однієї з лебединських шкіл.

У вказаний навчальний заклад невідкладно були направлені сили та засоби екстрених служб, які після перевірки вибухових речовин чи матеріалів не виявили. Разом з тим співробітники поліції розпочали пошук «мінера» та встановили його.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей та об’єктом якого стали будівлі та споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади) КК України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Досудове розслідування завершено слідчими відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: