На Сумщині ув’язнений обдурював родичів зниклих військових

01.11.2023

Слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Національної поліції в Сумській області за сприяння ДУ “Роменська виправна колонія № 56” та оперативним супроводом Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури, повідомлено про підозру засудженому, який вчиняв шахрайські дії відносно громадян, чиї родичі зникли в зоні ведення бойових дій та можливо перебувають у полоні.

У ході досудового розслідування, правоохоронці встановили, що 24-річний чоловік, відбуваючи покарання у місці позбавлення волі, вирішив заробити злочинними шляхом. За допомогою мобільного телефону шахрай моніторив соціальні мережі та відшукував анкетні дані зниклих військовослужбовців, які розміщували їхні близькі.

Зловмисник, дізнаючись повну інформацію про зниклих захисників, користуючись вразливим станом їхніх родичів розшукуваних, телефонував їм та пропонував допомогу. Засуджений повідомляв потерпілим, що може посприяти у організації повернення з полону, але для вирішення даного питання необхідні грошові кошти. Після чого довірливі громадяни готові були без сумніву перераховувати ув’язненому необхідну суму.

Окрім цього, шахрай, усвідомлюючи, що перебуває в установі виконання покарань та фізично не має змоги отримувати грошові кошти від потерпілих, вирішив звернутися до своєї знайомої з проханням на деякий час надати у користування її банківську картку, під виглядом отримання волонтерської допомоги. Тож жінка, не знаючи про шахрайські наміри знайомого, погодилась.

Таким чином, правоохоронці задокументували вісім фактів злочинної діяльності чоловіка.

Наразі зловмиснику вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Досудове розслідування триває.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: