Голова ОВА прокоментував уведення військової адміністрації в Сумах

01.11.2023

Указ Президента України №720/2023 від 31 жовтня про утворення Сумської міської військової адміністрації депутатському корпусу Сумської міської ради озвучив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Очільник Сумщини підкреслив, що рішення про утворення військової адміністрації ґрунтується на вимогах воєнного часу та приймалося у співпраці з військовим, правоохоронним секторами й згідно із законодавством України.

«Суми знаходиться на відстані 30 кілометрів від державного кордону із РФ і потребують надійного захисту. 9 жовтня Сумський міський голова рішенням суду був відсторонений від виконання своїх обов’язків, –зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації. – Така ситуація ставить під загрозу безпекові процеси у регіоні, де ключову роль відіграє обласний центр, а також безпеку життєдіяльності міста. Йдеться про опалювальний сезон, захист цивільного населення, використання коштів місцевого бюджету, підтримку Сил безпеки і оборони, а також питання якісної і ефективної координації органів влади для укріплення північних рубежів».

Крім того, Глава держави видав Розпорядження№184/2023-рп «Про призначення Олексія Дрозденка начальником Сумської міської військової адміністрації Сумського району Сумської області».

Від сьогодні Указ та Розпорядження Президента України Володимира Зеленського вступають в дію.

Утворення військової адміністрації не означає і не передбачає припинення існування Сумської міської ради, як юридичної особи, та припинення її діяльності як органу влади. Це ж стосується і комунальних закладів, установ, організацій.

Відповідно до законодавства штат Сумської військової адміністрації затверджує начальник Сумської обласної військової адміністрації. Після цього формуються відповідні підрозділи і розпочинається робота.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: