Психологічні ігри, тренінги та екскурсії: у Сумах працює табір для дітей із зони бойових дій

01.11.2023

У Сумах відкрили табір для дітей із зони бойових дій. Наразі його відвідали двадцять учнів із Середино-Будської громади віком від 10 до 14 років. Протягом тижня для дітей тут влаштовують різні культурні та спортивні активності.

Разом із друзями до Сум із прикордонного міста Середина-Буда приїхала восьмикласниця Каріна.

“Мене найбільш вразив темп цього міста. Він такий дуже живий, розвинутий. Тут дуже гарна бібліотека. Я щаслива, бо можу з моїми друзями провести бодай якийсь час разом. Оскільки вдома ми не можемо вільно виходити. Батьки бояться. Було багато обстрілів центру нашого міста, були обстріли по елеватору, будинках. Зараз не дуже сильно, але ж обстрілюють”, — розповіла учениця ліцею Каріна.

За словами керівниці центру неформальної освіти Ольги Маркової, впродовж семи днів роботи табору для дітей організовуватимуть різні розважальні програми.

“Ми проводимо психологічні та рольові ігри, брейн-ринги, тренінги. У нас у планах майстер-класи, стен-лабораторія, малювання та розвиваючі заняття. Вчора у нас була екскурсія до станції юннатів, також буде до бібліотеки, музею “Причал Одіссея”, — розповіла Ольга Маркарова.

ГО “Простір рівних можливостей” майже пів року реалізовує проєкт табору для дітей із зони бойових дій у Сумській області.

“В рамках проєкту ми створювали 4 центри неформальної освіти в 4 північних громадах і плюс підтримували ще 2 громади, які у нас були минулого року. Сенс в тому, що ми на базі комунальних закладів у кожній громаді створювали центри неформальної освіти, де проводили різні заходи”, — розповіла голова ГО “Простір різних можливостей” Оксана Мальченко.

За її словами, участь у цьому проєкті на Сумщині взяли близько 10 тисяч учасників.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: