На Сумщині триває вакцинація проти COVID-19

02.11.2023

До профілактичних заходів, з метою запобігання поширенню захворюваності на COVID-19 та мінімізації наслідків від перебігу хвороби долучились і працівники Сумської обласної військової адміністрації.

Деякі державні службовці вакцинувалися, щоб отримати загальнии‌ рекомендовании‌ курс, який нині складається з первинноі‌ вакцинаціі‌ проти COVID-19 та першого бустера. Інші прийняли рішення ввести другу ревакцинальну (бустерну) дозу, а отже – отримати додатковий імунітет проти коронавірусної інфекції та її наслідків.

Вакцинацію разом з колегами зробив і начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Хоч на Сумщині наразі не перевищено епідпоріг щодо захворювання на гострі респіраторні вірусні хвороби,  динаміка щодо росту захворюваності на COVID-19, на жаль, є позитивною. Кількість випадків щотижня збільшується, маємо також тяжкі випадки перебігу коронавірусної інфекції. За таких умов профілактика і щеплення завжди залишаються актуальним і дієвим способом захисту, – прокоментував очільник області. – На власному прикладі переконуємо людей,  наскільки важливо вже зараз потурбуватися про власний захист, здоров’я своїх рідних, колег. Хто ще не отримав необхідний курс щеплень, раджу зробити це найближчим часом».

Як прокоментувала під час брифінгу в офіційному медіацентрі заступниця голови Сумської ОВА Олена БОЙКО, пункти вакцинації проти COVID-19 розгорнуті на базі закладів охорони здоров’я – установ первинної ланки та опорних лікувальних закладів у районах. Крім того, в Сумах вакцинація відбувається в обласному клінічному медичному центрі соціально небезпечних захворювань.

Тож всі, хто з певних причин пропустив чи не отримав повний курс щеплення, можуть звертатися до пунктів щеплення і вакцинуватися. Наразі щеплення проти COVID-19 проводиться вакциною Pfizer. Вона наявна в області в достатній кількості і надіслана до всіх закладів охорони здоров’я, де проводиться щеплення населення.

«Минулого року було розгорнуто широку вакцинальну кампанію, що дозволило втримати епідеміологічну ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в області. Потужно працювали пункти щеплення, мобільні бригади. Щеплення обов’язково отримали працівники органів державної влади, місцевого самоврядування, медики, освітяни, щоб знизити рівень поширення захворюваності та захистити людей від тяжкого перебігу хвороби, – наголосила Олена Бойко. – Не зважаючи на зняття карантинних обмежень, цьогоріч також маємо потурбуватися і максимально захистити себе, своїх близьких, рідних. У цьому плані незмінними залишаються проведення профілактичних заходів, дотримання вимог особистої гігієни, а також наявність необхідного курсу щеплень».

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: